INNAs Immunboost
– Nässla & Nypon
Grönt te av
Gunpowder nässla, nyponskal och arom
Innehåller: 100g
Smaksättning:
Äpple
Bryggning:
Kanna/Kopp/Glas
Temperatur: 75–85 grader
Mängd: 1 tsk/2dl
Tid: 1–3 min
Grönt te ett äkta te (inte oxiderat)
Tebuskens blad skördas varsamt och läggs för att lufttorkas (vissna). Därefter valsas (rullas) bladen för att frisätta dess växtsaft och enzymer. Följt av en upphettning antingen genom rostning (vanligt i Kina) alternativt ångning (vanligt i Japan). Syftet med detta är att avbryta oxideringen som annars gör bladen mörka då de reagerar med syre.
Det gröna teet är som populärast i Asien och främst i Kina där man tidigt upptäckte dess hälsosamma effekter. Så som att det är berikat med aminosyran teanin. Fluor som stärker tandhälsan. Polyfenoler antioxidanter som inte bara ger frukt, bär och grönsaker dess gröna färg. Det neutraliserar också skadliga fria radikaler i kroppen samt besitter antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. Det finns studier som visar på att grönt te kan förebygga tarmfloran och öka ämnesomsättningen. Motverka oxidativ stress, lindra ångest och förbättra fokus, minska risken för vissa cancertyper, Alzheimers och en form av demens.