INNAs Svarta - Rabarber & Hibiskus

IINNAs Svarta - Rabarber & Hibiskus

Svart Kina-te med rosenblad, ringblommor, morotsbitar, arom

Smaksättning:
Rabarber, exotiska frukter och hibiskus

Bryggning:
Temperatur: 100 grader
Mängd: 1 tsk till 2 dl vatten
Tid: 3 min

Svart te (oxiderat)
Det svarta teet har samma startprocess i tillverkningen som det andra ovan nämnda teerna. Det som skiljer är att efter valsningen (rullning) läggs tebladen för jäsning mörkt och svalt, så att cellvätskan kan oxidera med syret i luften. Härefter är tebladen bruna och nästa steg är bränning. Det vill säga bladen hettas upp till ca 150 grader för att oxideringen skall avstanna.

Även svart te innehåller antioxidanter men betydligt mindre än i grönt, gult och vitt te. Dessutom har det svarta teet ett betydligt högre innehåll av koffein. 

75,00 kr