IINNAs
Svarta - Rabarber & Hibiskus
Svart
Kina-te med rosenblad, ringblommor, morotsbitar, arom
Innehåller: 100g
Smaksättning:
Rabarber, exotiska frukter och hibiskus
Bryggning:
Temperatur: 100 grader
Mängd: 1 tsk till 2 dl vatten
Tid: 3 min
Svart te (oxiderat)
Det svarta teet har samma startprocess i tillverkningen som det andra ovan
nämnda teerna. Det som skiljer är att efter valsningen (rullning) läggs
tebladen för jäsning mörkt och svalt, så att cellvätskan kan oxidera med syret
i luften. Härefter är tebladen bruna och nästa steg är bränning. Det vill säga
bladen hettas upp till ca 150 grader för att oxideringen skall avstanna.
Även svart te innehåller antioxidanter men betydligt mindre
än i grönt, gult och vitt te. Dessutom har det svarta teet ett betydligt högre
innehåll av koffein.