INNAs
Gröna - Fläder & Äpple
Grönt te av
Gunpowder och Sencha, fläderblommor, äppelbitar och arom
Innehåller: 100g
Smaksättning:
Fläder, äpple och naturlig citrus
Bryggning:
Kanna/Kopp/Glas
Temperatur: 75–85 grader
Mängd: 1 tsk/2dl
Tid: 1–3 min
Grönt te ett äkta te (inte oxiderat)
Tebuskens blad skördas varsamt och läggs för att lufttorkas (vissna). Därefter
valsas (rullas) bladen för att frisätta dess växtsaft och enzymer. Följt av en
upphettning antingen genom rostning (vanligt i Kina) alternativt ångning
(vanligt i Japan). Syftet med detta är att avbryta oxideringen som annars gör
bladen mörka då de reagerar med syre.
Det gröna teet är som populärast i Asien och främst i Kina
där man tidigt upptäckte dess hälsosamma effekter. Så som att det är berikat
med aminosyran teanin. Fluor som stärker tandhälsan. Polyfenoler antioxidanter
som inte bara ger frukt, bär och grönsaker dess gröna färg. Det neutraliserar
också skadliga fria radikaler i kroppen samt besitter antibakteriella och
antiinflammatoriska egenskaper. Det finns studier som visar på att grönt te kan
förebygga tarmfloran och öka ämnesomsättningen. Motverka oxidativ stress,
lindra ångest och förbättra fokus, minska risken för vissa cancertyper,
Alzheimers och en form av demens.